Crezi că e și ”treaba ta” să pui umărul ca societatea noastră să arate altfel?

Atunci vrem să te cunoaștem! Noi vorbim copiilor despre demnitate, iar tu ai putea să faci asta împreună cu noi! Mesajul cu care mergem către ei este: ”Ai dreptul să devii TU!”

Află mai multe despre ce putem face împreună: pe Facebook sau direct de la noi după ce completezi FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

Ce face un voluntar Global Dignity?

• Merge cu noi în școli și facilitează sesiunile de lucru cu copiii, pe tema demnității

• Cunoaște formatele de evenimente și poate să le gestioneze singur/ă sau în echipă

• Acționează ca ambasador al organizației și al companiei pe care o reprezintă (dacă există deja un acord între Global Dignity și compania la care lucrezi)

 La Asociația Global Dignity căutam un om ca tine:

• Pasionat de public speaking

• Cu experiență în livrarea de training-uri sau măcar să-i fi învățat pe alții ceea ce tu ști

• Entuziast/ă să lucrezi cu copii de școală generală și de liceu

• Și cu un simț al umorului dezvoltat

Dacă:

• Te regăsești în mare parte în cele de mai sus

• Vrei să faci voluntariat din când în când, între 3 și 5 ore per eveniment

• Crezi despre tine că ai putea să gestionezi 30 de copii de, să zicem, 13 ani. În același timp! 🙂

• Și, eventual, să îi faci să râdă și să te asculte, apoi

Punem în joc pentru tine:

• Un proiect în care fiecare contribuie prin ce are mai bun, stârnind curiozitate şi idei tinerilor

• Sprijinul nostru pentru a învăța cum să lucrezi cu aceștia

• O comunitate de voluntari din care vei face parte. Sunt young professionals, persoane de top în joburile lor. Ne întâlnim cu ei frecvent și avem sesiuni de experience sharing & learning

• Ocazia să explorezi noi idei și situații cu fiecare eveniment în parte, dar și să exersezi abilități diverse într-un mediu foarte provocator

Sună bine? Dacă da, atunci completază FORMULARUL DE ÎNSCRIERE și haide să ne cunoaștem!

04 mai 2017

Astăzi. Acum.

Vineri avem primele evenimente Astăzi. Acum. 

Marcăm, astfel, începutul unui nou program Global Dignity, prin care vrem să le oferim copiilor oportunitatea să vadă cât de puternice și valoroase sunt acțiunile lor de zi cu zi. Și că ei sunt cei care fac lumea și o modelează. Astăzi. Acum. este o continuare a Dignity Day, eveniment în care elevii scriu o scrisoare către sinele lor din viitor, scrisoare cu care revenim la ei peste un an.

Astăzi. Acum. este evenimentul de peste un an, în care le înapoiem scrisorile și discutăm despre ceea ce și-au propus, despre cum arată viitorul pe care ei îl imaginează și la care aspiră. Primul ”peste un an” se împlinește deja, iar noi vom reveni la aceiași copii cu care am lucrat în trecut. Și vom face la fel de fiecare dată când se împlinește anul, vom merge la aceiași copii pe care i-am încurajat să-și imagineze cum vor parcurge ei următorul an către versiunea lor cea mai bună, pentru a face trecerea de la dimensiunea aspirațională, la prezent și la acțiune.

Prin Astăzi. Acum. avem o nouă interacțiune cu ei și un nou prilej să întărim mesajul pentru ei. Anterior le-am spus ”Gândește-te la varianta ta cea mai bună și la ce poți și vrei să faci în următorul an ca să te apropii de ea”, acum le spunem: ”Gândește-te din nou la varianta ta cea mai bună. Unde ești acum față de ea? Cum ajungi acolo? Construiește-te pe tine în fiecare zi prin acțiunile și reacțiile tale. Iar prin tine, vei construi și lumea în care vrei să trăiești. Începe Astăzi. Acum.

La finalul sesiunilor, copiii vor avea o serie de acțiuni pe care și le propun. Unele la care se gândesc individual și unele inspirate din ideile colegilor care doresc să le împărtășească și celorlalți. Ne dorim să se inspire unii de la alții legat de fapte bune, să se contamineze reciproc cu acțiuni și reacții concrete și constructive.

Conceptul programului a fost dezvoltat împreună cu prietenii noștri de la Human Invest. Inspirați de motto-ul lor, ”Leadership is everyone’s business”, inițiem un dialog despre demnitate în care îi încurajăm pe tineri să aibă inițiativă și să își asume responsabilitatea pentru propriul lor viitor demn și, implicit, responsabilitatea drumului pe care îl au de parcurs către varianta lor cea mai bună. Multumim Human Invest și Viorel Panaite!

 

10 oct 2016

Dignity Day

Peste doar două zile, organizația noastră va sărbatori Dignity Day la nivel internațional, peste 80 de țări fiind implicate în acest eveniment global.
Iar noi suntem foarte bucuroși să mergem în acest an la Liceul Mihai Viteazul din București, ai cărui profesori au fost foarte interesați să implice școala lor în această mișcare internațională.

Ne vom întâlni, astfel, cu aprox. 150 de elevi ai liceului și vom discuta despre perspectivele lor asupra demnității și poveștile lor.
Peste 15 voluntari lucrează pentru pregătirea evenimentului și ne dorim să iasă tare bine, așa cum ne dorim la fiecare eveniment

Iar seara, vom sărbători Dignity Day și cu suporterii noștri. Vom fi alături de voluntari, parteneri, prieteni entuziaști și susținători pentru a le spune ”Mulțumim!” pentru implicarea lor și sprijinul pe care ni-l acordă.

Avem emoții mari pentru 12 octombrie, însă abia așteptăm această zi!

15 sep 2016

A început școala

Dragi elevi, dragi profesori,

Suntem bucuroși să începem anul școlar și să reluăm, astfel, acțiunile noastre în școli.

Anul acesta echipa noastră de voluntari s-a extins, suntem deja 37 de persoane care lucrează pentru evenimentele pe care le pregătim, fie că ne ajută cu partea de IT sau grafică, fie că se pregătesc pentru facilitarea sesiunilor din clase.
Cu toții suntem nerăbdători să mergem în școli, să cunoaștem noi elevi sau să ne reîntâlnim cu cei pe care deja i-am cunoscut în evenimentele noastre anterioare.

Deja avem o serie de evenimente programate în mai multe școli și ne bucură foarte tare să vedem un interes atât de mare pentru ceea ce facem. Însă cum agenda noastră se aglomerează de la o zi la altă, recomandăm profesorilor să ne scrie pe contact@globaldignity.ro cât mai curând, pentru a putea programa evenimentele din vreme.

Acestea fiind spuse, vă urăm succes în noul an școlar și vă dorim să aveți parte de experiențe de învățare extraordinare!
Pe curând!

Această idee este și ceea ce ne-am asumat în Romania, anume obiectivul de a face din demnitate un concept cu care să asociem, noi ca indivizi, cele mai mici acțiuni din viața noastră personală și profesională pentru a crea impact în societate și lume.

Credem că este și datoria noastră sa contribuim la crearea unei societăți în care asumarea, responsabilitatea, curajul și inițiativa nu rămân doar niște cuvinte care ne sună bine, ci sunt chiar valorile ce stau la baza acțiunilor noastre. Iar copiii sunt poate cei care trebuie să afle asta cât mai devreme, să internalizeze și să asocieze aceste cuvinte cu însăși viața lor, cu ceea ce ei pot deveni – varianta lor cea mai bună.

Iar pentru această misiune depunem eforturi constante de lucru cu școli, profesori, voluntari și companii care sunt deschise în a susține acest proces.
În acest spațiu vă vom ține conectați cu ceea ce facem, cu inițiativele noastre și cu rezultatele pe care le obținem.
Și vom fi bucuroși să obținem feed-back de la cei ce ne urmăresc și, mai ales, să aflăm că veți dori să vă alăturați acțiunilor noastre.