Asociația Global Dignity și Școala Gimnazială Aletheea, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 149 și Școala Gimnazială Sfinții Constantin și Elena vă invită să luați parte la expoziția Malala Yousafzai – lecţie de demnitate.

Elevii celor trei școli implicate redau, prin diverse materiale educaționale, povestea adolescentei care luptă pentru dreptul la educație al copiilor și, în special, al fetelor.

Participarea este gratuită și se face prin completarea în întregime a formularului de mai jos și numai după obținerea unei confirmări de dată și oră de la organizatori. Maximum două clase pot vizita expoziția în același timp.

Expoziția are loc în perioada 30 martie – 3 aprilie 2020, la Casa Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei 151, București), iar programul de vizitare este între orele 10.00 – 18.00.

Termen pentru înscrieri: 20 martie 2020.

Timp de o oră, elevii participanți află povestea eroinei care a avut curajul să vorbească liber despre dreptul la educație și care a rămas loială valorilor în care crede.

Proiectul este susținut de Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu-Cesianu.

 

FORMULAR de ÎNSCRIERE

Voluntarii noștri sunt ca niște eroi de film :)

Tu ai știut că ai dreptul să devii TU. Și ai reușit.
Poate ai avut un profesor care ți-a deschis ochii.
Poate ai găsit într-o carte idei care ți-au schimbat percepția despre lume.
Poate ai întâlnit oameni care te-au pus la pământ. Și pe altii care te-au ajutat sa te ridici. Sau ai reușit de unul singur.
Poate te-a inspirat povestea cuiva care și-a depășit limitele.
Poate ai avut o singură persoană care ți-a dat încredere în tine și ți-a fost de ajuns.
Poate ai avut norocul să primești susținere necondițonată din partea familiei.

Nu ar fi extraordinar să te întorci în timp și să îi transmiți copilului din tine, de la 13 ani, că nu e singur și că din tot ce i se va părea eșec sau succes va avea de învățat ceva ce-l va face mai puternic?

Noi mergem în școli și le vorbim copiilor despre demnitate. Despre potențialul devenirii lor Astăzi. Acum.
Dacă crezi că e și “treaba ta” să pui umărul ca lumea noastră să arate altfel, atunci e rândul tău să le spui copiilor că pot deveni ei înșiși. Află mai multe AICI.

Ce face un voluntar Global Dignity?
• merge cu noi în școli și facilitează sesiunile de lucru cu copiii
• cunoaște formatele de evenimente și poate să le gestioneze singur/ă
• acționează ca ambasador al organizației, adică povestește prietenilor și publicului larg despre ce facem la Global Dignity

@ Asociația Global Dignity căutăm un om ca tine:
• pasionat de public speaking
• cu experiență profesională solidă în care, ideal, să-i fi învățat și pe alții ceea ce tu știi
• entuziast să lucrezi cu copii de școală generală și de liceu
• cu un simț al umorului dezvoltat
• matur și stăpân pe propriile emoții

Dacă te regăsești în mare parte în cele de mai sus și vrei să faci voluntariat între 3 și 5 ore pe lună, atunci scrie-ne despre tine și hai să ne cunoaștem! Poți să ne spui despre tine AICI.

Mai multe despre Global Dignity: www.facebook.com/asociatiaglobaldignity sau contact@globaldignity.ro.

Pe 17 octombrie zeci de mii de tineri din întreaga lume vor sărbatori Ziua Demnității / Dignity Day, eveniment anual organizat de Global Dignity în peste 70 de țări.

In România, Asociația Global Dignity va marca momentul printr-o întâlnire cu elevii de la Scoala Ferdinand I din București, cu care voluntarii organizației vor purta un dialog despre ce înseamnă demnitatea și vor discuta despre situații concrete în care putem practica demnitatea. Mesajul cu care mergem către tineri este: ”Ai dreptul să devii tu!”, iar modul prin care fiecare își poate atinge potențialul este prin identificarea și aderarea la valori în care cred și pe care le practică zi de zi (e.g. respect, încredere, perseverență, curaj).

 

În România, până în acest moment, am lucrat cu peste 9.000 de tineri, având vârste cuprinse între 12 și 18 ani, în aprox. 90 de școli din București, cu sprijinul a peste 50 de voluntari și 600 de profesori. Anual, organizația noastră realizează o stastistică a valorilor cu care elevii români asociază demnitatea. Astfel, în anul scolar trecut, tinerii cu care organizația a interacționat au vorbit despre demnitate în termeni de: respect (de sine), onoare, mândrie, asumare, încredere (de sine) etc. Topul cu cele 10 valori poate fi consultat AICI.

Pe 17  octombrie, organizațiile Global Dignity din întreaga lume vor desfașura, ca în fiecare an, o serie de evenimente prin care să marcheze Ziua Internațională a Demnității / Global Dignity Day în școli, centre comunitare, tabere de refugiați etc.

Cu această ocazie, ne propunem să promovăm, încă o dată, valorile toleranței, înțelegerii, compasiunii și iubirii. Tinerii cu care lucrăm înteleg că respectul, ambiția, perseverența și participarea le crează un viitor mai bun și chiar ei sunt în mare masură artizanii acestui viitor.

 

ASR Prințul Haakon al Norvegiei, Co-Fondator al Global Dignity, afirmă: “Atunci când Pekka Himanen, John Bryant și eu am avut ideea de a crea Global Dignity, ne-am propus să cultivăm ceea ce oamenii au în comun. Încă avem mult de lucru la acest capitol, însă această idee crește constant, în special în rândul tinerilor. Așadar, prin sărbătorirea Dignity Day încercăm să marcăm, încă o dată, faptul că demnitatea fiecărei persoane poate să schimbe lumea cu adevărat.”

Ce observăm adesea în România, în urma interacțiunilor pe care le avem cu tinerii de aici, este că, pentru unii dintre ei, este pentru prima dată când s-au gândit cine ar putea deveni ei, în varianta lor cea mai bună. Sunt surprinși, de multe ori, că niște adulți voluntari pe care îi văd ca pe niște modele de urmat sunt curioși în legatură cu viitorul lor. Sunt, de asemenea, recunoscători acestor voluntari că îi ajută să conștientizeze cum pot să îți atingă potențialul maxim și că la ei este responsabilitatea de a produce schimbare: chiar în fiecare dintre ei. Ce facem, în esență, este că accesibilizăm ideea ”Ai dreptul să devii tu!” și să încurajăm copiii să facă pași concreți către a ajunge acolo unde își doresc”, adaugă Georgiana Giba, Project Manager în cadrul organizației din România.

 

Ca în fiecare an, Ziua Internațională a Demnității / Global Dignity Day este celebrată în mai multe țări pe parcursul lunii octombrie: Canada, Pakistan, Germania, Portugalia, Costa Rica, Polonia și multe altele, unde organizația este activă.

 

Crezi că e și ”treaba ta” să pui umărul ca societatea noastră să arate altfel?

Atunci vrem să te cunoaștem! Noi vorbim copiilor despre demnitate, iar tu ai putea să faci asta împreună cu noi! Mesajul cu care mergem către ei este: ”Ai dreptul să devii TU!”

Află mai multe despre ce putem face împreună: pe Facebook sau direct de la noi după ce completezi FORMULARUL DE ÎNSCRIERE.

Ce face un voluntar Global Dignity?

• Merge cu noi în școli și facilitează sesiunile de lucru cu copiii, pe tema demnității

• Cunoaște formatele de evenimente și poate să le gestioneze singur/ă sau în echipă

• Acționează ca ambasador al organizației și al companiei pe care o reprezintă (dacă există deja un acord între Global Dignity și compania la care lucrezi)

 La Asociația Global Dignity căutam un om ca tine:

• Pasionat de public speaking

• Cu experiență în livrarea de training-uri sau măcar să-i fi învățat pe alții ceea ce tu ști

• Entuziast/ă să lucrezi cu copii de școală generală și de liceu

• Și cu un simț al umorului dezvoltat

Dacă:

• Te regăsești în mare parte în cele de mai sus

• Vrei să faci voluntariat din când în când, între 3 și 5 ore per eveniment

• Crezi despre tine că ai putea să gestionezi 30 de copii de, să zicem, 13 ani. În același timp! 🙂

• Și, eventual, să îi faci să râdă și să te asculte, apoi

Punem în joc pentru tine:

• Un proiect în care fiecare contribuie prin ce are mai bun, stârnind curiozitate şi idei tinerilor

• Sprijinul nostru pentru a învăța cum să lucrezi cu aceștia

• O comunitate de voluntari din care vei face parte. Sunt young professionals, persoane de top în joburile lor. Ne întâlnim cu ei frecvent și avem sesiuni de experience sharing & learning

• Ocazia să explorezi noi idei și situații cu fiecare eveniment în parte, dar și să exersezi abilități diverse într-un mediu foarte provocator

Sună bine? Dacă da, atunci completază FORMULARUL DE ÎNSCRIERE și haide să ne cunoaștem!

04 mai 2017

Astăzi. Acum.

Vineri avem primele evenimente Astăzi. Acum. 

Marcăm, astfel, începutul unui nou program Global Dignity, prin care vrem să le oferim copiilor oportunitatea să vadă cât de puternice și valoroase sunt acțiunile lor de zi cu zi. Și că ei sunt cei care fac lumea și o modelează. Astăzi. Acum. este o continuare a Dignity Day, eveniment în care elevii scriu o scrisoare către sinele lor din viitor, scrisoare cu care revenim la ei peste un an.

Astăzi. Acum. este evenimentul de peste un an, în care le înapoiem scrisorile și discutăm despre ceea ce și-au propus, despre cum arată viitorul pe care ei îl imaginează și la care aspiră. Primul ”peste un an” se împlinește deja, iar noi vom reveni la aceiași copii cu care am lucrat în trecut. Și vom face la fel de fiecare dată când se împlinește anul, vom merge la aceiași copii pe care i-am încurajat să-și imagineze cum vor parcurge ei următorul an către versiunea lor cea mai bună, pentru a face trecerea de la dimensiunea aspirațională, la prezent și la acțiune.

Prin Astăzi. Acum. avem o nouă interacțiune cu ei și un nou prilej să întărim mesajul pentru ei. Anterior le-am spus ”Gândește-te la varianta ta cea mai bună și la ce poți și vrei să faci în următorul an ca să te apropii de ea”, acum le spunem: ”Gândește-te din nou la varianta ta cea mai bună. Unde ești acum față de ea? Cum ajungi acolo? Construiește-te pe tine în fiecare zi prin acțiunile și reacțiile tale. Iar prin tine, vei construi și lumea în care vrei să trăiești. Începe Astăzi. Acum.

La finalul sesiunilor, copiii vor avea o serie de acțiuni pe care și le propun. Unele la care se gândesc individual și unele inspirate din ideile colegilor care doresc să le împărtășească și celorlalți. Ne dorim să se inspire unii de la alții legat de fapte bune, să se contamineze reciproc cu acțiuni și reacții concrete și constructive.

Conceptul programului a fost dezvoltat împreună cu prietenii noștri de la Human Invest. Inspirați de motto-ul lor, ”Leadership is everyone’s business”, inițiem un dialog despre demnitate în care îi încurajăm pe tineri să aibă inițiativă și să își asume responsabilitatea pentru propriul lor viitor demn și, implicit, responsabilitatea drumului pe care îl au de parcurs către varianta lor cea mai bună. Multumim Human Invest și Viorel Panaite!