04 mai 2017

Astăzi. Acum.

Vineri avem primele evenimente Astăzi. Acum. 

Marcăm, astfel, începutul unui nou program Global Dignity, prin care vrem să le oferim copiilor oportunitatea să vadă cât de puternice și valoroase sunt acțiunile lor de zi cu zi. Și că ei sunt cei care fac lumea și o modelează. Astăzi. Acum. este o continuare a Dignity Day, eveniment în care elevii scriu o scrisoare către sinele lor din viitor, scrisoare cu care revenim la ei peste un an.

Astăzi. Acum. este evenimentul de peste un an, în care le înapoiem scrisorile și discutăm despre ceea ce și-au propus, despre cum arată viitorul pe care ei îl imaginează și la care aspiră. Primul ”peste un an” se împlinește deja, iar noi vom reveni la aceiași copii cu care am lucrat în trecut. Și vom face la fel de fiecare dată când se împlinește anul, vom merge la aceiași copii pe care i-am încurajat să-și imagineze cum vor parcurge ei următorul an către versiunea lor cea mai bună, pentru a face trecerea de la dimensiunea aspirațională, la prezent și la acțiune.

Prin Astăzi. Acum. avem o nouă interacțiune cu ei și un nou prilej să întărim mesajul pentru ei. Anterior le-am spus ”Gândește-te la varianta ta cea mai bună și la ce poți și vrei să faci în următorul an ca să te apropii de ea”, acum le spunem: ”Gândește-te din nou la varianta ta cea mai bună. Unde ești acum față de ea? Cum ajungi acolo? Construiește-te pe tine în fiecare zi prin acțiunile și reacțiile tale. Iar prin tine, vei construi și lumea în care vrei să trăiești. Începe Astăzi. Acum.

La finalul sesiunilor, copiii vor avea o serie de acțiuni pe care și le propun. Unele la care se gândesc individual și unele inspirate din ideile colegilor care doresc să le împărtășească și celorlalți. Ne dorim să se inspire unii de la alții legat de fapte bune, să se contamineze reciproc cu acțiuni și reacții concrete și constructive.

Conceptul programului a fost dezvoltat împreună cu prietenii noștri de la Human Invest. Inspirați de motto-ul lor, ”Leadership is everyone’s business”, inițiem un dialog despre demnitate în care îi încurajăm pe tineri să aibă inițiativă și să își asume responsabilitatea pentru propriul lor viitor demn și, implicit, responsabilitatea drumului pe care îl au de parcurs către varianta lor cea mai bună. Multumim Human Invest și Viorel Panaite!

 

Share
This