The Details

Dignity Day este un eveniment internațional prin care urmărim misiunea Global Dignity, aceea de a promova dreptul fundamental al fiecarui om de a avea o viață demnă.Organizând Dignity Day, ne propunem să provocăm tinerii să vadă importanța demnității pentru dezvoltarea lor și să îi inspirăm în a practica principiile demnității în toate aspectele vieții lor.

Structura evenimentului implică aprox. 70 – 100 elevi, timp de trei ore, care interacționează în același spațiu extins, dar și în grupuri de 4-6 elevi. Aceștia lucrează împreună și sunt ghidați în proces de către voluntarii noștri, cu ajutorul unor instrumente și exerciții specifice de lucru. Apoi, elevii prezintă tuturor colegilor ceea ce au descoperit în această experiență și concluziile grupurilor în care au lucrat legat de ceea ce înseamnă pentru ei demnitatea.

În cadrul evenimentului, elevii sunt încurajați să identifice situații relevante din propriile lor experiențe, ale prietenilor sau chiar ale unor personaje ficționale, situații care să ilustreze ce înseamnă demnitatea pentru ei. La final, aceștia scriu o scrisoare către sinele lor din viitor, prin care își propun să influențeze propria lor demnitate și a celor din jur. Peste un an, revenim cu scrisorile lor, în cadrul programului Astăzi. Acum. 

About The Project