Astăzi. Acum. continuă evenimentul Dignity Day. Este momentul când revenim în școli, după un an, și discutăm cu elevii planurile lor de acțiune.

Acesta este momentul când aducem înapoi și scrisorile elevilor, din urmă cu un an. În cadrul Astăzi. Acum. încurajăm copiii să se gândească din nou la varianta lor cea mai bună. Unde se află acum față de aceasta? Cum ajung acolo?

Mesajul pe care îl transmitem este:  ”Construiește-te pe tine în fiecare zi prin acțiunile și reacțiile tale. Iar prin tine, vei construi și lumea în care vrei să trăiești. Începe Astăzi. Acum. Cum?  Prin a-ți asuma acțiuni și reacții concrete și constructive Astăzi. Acum.”

Ora de demnitate este un concept local, derivat din Dignity Day, pe care îl desfășurăm atunci când timpul și spațiul nu ne permit lucrul cu un număr foarte mare de elevi în același timp.

Structura evenimentului implică aprox. 20-35 elevi – de obicei o singură clasă – timp de o oră. În mod similar, elevii sunt implicați în conversații care îi provoacă să devină conștienți de faptul că demnitatea este un drept fundamental al fiecăruia și baza devenirii personale. Prin instrumentele și exercițiile de lucru, îi încurajăm pe elevi să găsească propria lor definiție a demnității și să creeze conexiuni cu experiențele lor și cu modul în care demnitatea este o valoare cu care au de-a face zi de zi.

Ne dorim, astfel, ca demnitatea să devină un concept aproape de tineri și unul de care aceștia să devină conștienți în toate acțiunile lor.